Főoldal

Miskolci Egyetem Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakgimnázium

3529 Miskolc, Szigethy Mihály u. 8.

OM : 203391, telephelykód : 001

Levelezési címünk: 3515 Miskolc-Egyetemváros Pf.: 1

Telefon:(46)555-376,508-095 Fax: 507-980

Információ: mail@ferenczi.hu

Felnőttképzési nyilvántatási szám: 05/0100/04 

Nyitvatartási idő:

H-P 6:00-21:00

Ügyfélfogadási rend:

Kedd 7:30-15:30

Csütörtök 7:30-15:30

Elérhetőségeink

Köszöntő

Tisztelettel köszöntöm minden kedves látogatónkat...
Tovább olvasom...

Tanulmányok

Beiskolázás, felvételi, érettségi, szakképzés, felnőttképzés, továbbképzés?
Minden, amit tudnod kell.
Tovább olvasom...

Dokumentumok

Jelentkezési lapok, nyilatkozatok, igazolások, kérelmek, egyebek.
Tovább olvasom...

Elérhetőségek

E-mail, posta, térkép, facebook..
Tovább olvasom...

FONTOS INFORMÁCIÓK

 Intézményvezetői pályázat - vezetői programok

 pdf download

Pályázó 1

 pdf download

Pályázó 2

pdf download

Pályázó 3 

pdf download

Pályázó 4 

 

Felvételi Tájékoztatónk 

Élménynap a Miskolci Egyetemen

Az idén két 15-15 fős idegen nyelvi csoporttal – angol és német – újra képviseltette magát iskolánk a Miskolci Egyetem által szervezett Élménynapon. A rendezvényen Baranyiné Jászfalvi Marianna intézményvezető-helyettes, Nagyné Gulyás Erna angoltanár és Tomasovszky Viktória némettanár is aktívan közreműködött. E rendhagyó nap hangulatát remekül visszaadja Rontó Ramóna, 11. D osztályos tanuló élménybeszámolója:

,,Az osztályunk (11. D) részt vesz a Miskolci Egyetem „Nyelvkaland ME” projektjében, és ennek keretében meghívást kaptunk 2019. november 5-én a Miskolci Campuson megrendezett Élménynapra. Megérkezésünk és a regisztráció után egyenpólót kaptunk, jelezvén, hogy németesek vagyunk. A csoportvezető hallgatók bekísértek minket egy óriási előadóterembe, ahol a rektor úr köszöntő szavait hallgattuk meg. Ezután mentünk az első állomásunkra, ahol különböző kategóriákban kvízkérdéseket oldottunk meg. Egyszerre négy iskola németesei versengtek egymással. A kvízkérdéseket rejtett kihívások színesítették. A legtöbb pontot elért iskola füzetcsomagot nyert.

A második állomáson csoportokat alkotva plakátokat készítettünk Németország egy városának nevezetességeiről, valamint vászontáskákat dekoráltunk ki német motívumokkal, így kreatívkodhattunk kicsit. A finom ebéd is természetesen autentikus volt: bécsi szelet sült krumplival és káposztasalátával, desszertként Fekete-erdő süteményt kaptunk. Ezután mentünk a harmadik állomásra, ahol egy német anyanyelvű tanár érdekes előadást tartott nekünk Németországról, amelyet egy videofilm is tett hangulatossá. A látottakkal és a hallottakkal kapcsolatban keresztrejtvényt oldottunk meg, valamint kérdésekre kellett válaszolnunk.

Az utolsó állomáson országjáró kalandozáson vettünk részt játékos feladatokkal, képekkel, térképpel, színes prospektusokkal, beszélgetésekkel fűszerezve. A jelenléti ív aláírása és az értékelő lap kitöltése után kaptunk egy-egy ízletes almás rétest, és hazaindultunk.

Úgy érzem, hogy az Élménynap segítségével motiváltabb lettem a német nyelv tanulásával kapcsolatban, rengeteg ismerettel, információval, élménnyel gazdagodtam. Az egyetemi tanárok, a csoportvezető és a feladatokat adó hallgatók, segítőkészek és kedvesek voltak.

Az egész rendezvényt összegezve egy felejthetetlen napot tölthettünk el a Miskolci Egyetemen.”

kmd1kozszolgmivk badgesmartisiwsanyasag56749351 2446849471991768 1401098686498340864 ndiakig

hu Magyar en English fr Français de Deutsch it Italiano ru Русский es Español