Felnőttoktatás a Ferencziben
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


+36 46 555 376
mail@ferenczi.hu

Felnőttoktatás a Ferencziben

  1. Ha a tanuló középfokú iskola esetén a huszonötödik életévét betölti, kizárólag felnőttoktatásban kezdhet új tanévet. (Sajátos nevelési igényű tanuló, valamint a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő tanuló esetén, továbbá, ha a tanulmányi követelményeket azért nem tudták teljesíteni, mert a tanuló tartós gyógykezelés alatt állt, az életkorhoz kettő évet hozzá kell számítani)
  2. A tanuló saját elhatározásából attól a tanévtől kezdve is folytathatja a tanulmányait felnőttoktatás keretében, amelyben a tizenhatodik életévét betölti.
  3. A felnőttoktatás iskolarendszerű oktatás, a tanítás megkezdése és befejezése a tanév rendjének megfelelően történhet az alábbiak szerint:
  • Általában a tanév szeptember első hetében kezdődik, és június közepéig tart, lehetőség van keresztféléves indulásra is. Ebben az esetben a tanév vagy szeptember első hetében kezdődik és januárig tart, vagy februárban kezdődik és júniusban fejeződik be.
  • A szakképzések többsége 2 tanéves, de vannak 1 tanéves, sőt 0,5 tanéves képzések is.
  1. A Miskolci Szakképzési Centrum esti munkarendszerint szervez felnőttoktatást
  2. Az esti munkarend lehetővé teszi a munka melletti tanulást. Amennyiben a tanuló iskolarendszerben egynél több szakképesítéstmég nem szerzett, a képzés ingyenes. (A felnőttképzésben (fizetős tanfolyamokon) szerzett szakképesítések ebből a szempontból nem számítanak)
  3. A felnőttoktatásban (esti tagozaton is) diákigazolvány igényelhető, ami a nappali rendszerű diákigazolványokhoz hasonló kedvezményeket biztosít.

 

 

Felnőttoktatás jelentkezési lap

 

Két éves képzéseink:

FELNŐTTOKTATÁS (ESTI)

Gyakorló ápoló

Gyakorló mentőápoló

Gyakorló csecsemő- és gyermekápoló

Gyakorló szövettani asszisztens

Gyógyszertári asszisztens

Gyógymasszőr

Radiográfiai asszisztens

Kisgyermekgondozó, -nevelő

Fogászati asszisztens

Fizioterápiás asszisztens

Perioperatív asszisztens

 

SZAKMAI ELŐKÉPZETTSÉGGEL:

 

Ápoló (1 év)

Csecsemő- és gyermekápoló (1 év)

 

Szövettani szakasszisztens (0,5 év)

Mentőápoló (0,5 év)

Klinikai fogászati higiénikus (0,5 év)

Klinikai laboratóriumi szakasszisztens (0,5 év)