Nyomtatás

Magyar Ápolók Napja 2015

A jövőért élünk:

A szépért s jóért, amit tehetünk.

(Széchenyi)

       

  Különösen izgalmasan kezdődött a második félév a Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskola nyolc jelenlegi és egy öregdiákjának, két tanárának és az iskola vezetésének. Nagy megtiszteltetés érte közösségünket: arra kértek, hogy a Magyar Ápolók Napja alkalmából 2015. február 18-án, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumban rendezett ünnepségen verses-zenés összeállítással köszöntsük a kitüntetetteket.        GALÉRIA

 

    A rendezvényt a Magyar Ápolási Egyesület szervezte, mert fontosnak tartja az ápolásügyben dolgozók áldozatos munkájának elismerését. Egyben tisztelgés ez Kossuth Zsuzsanna emléke előtt is, aki Kossuth Lajos húgaként az 1848/49-es szabadságharc idején országosan megszervezte a sebesültek ápolását. 

    Miskolcról kora reggel indultunk a fővárosba az Őszi Napsugár Otthon mikrobuszával. Jókedvűen utaztunk, bár izgatottak voltunk, hiszen ilyen rangos ünnepségen a lehető legjobbat kell nyújtani.

 A mi műsorunk volt a rendezvény záróakkordja. Műsorunkban az önzetlen segítségnyújtás fontosságára, az ápolói hivatás magasrendűségére helyeztük a hangsúlyt, de szerepet kapott benne a hivatástudaton kívül a hazaszeretet is. Molnár Mária (ének) és Tóth Éva (vers, próza, diavetítés) tanárnő készítette fel a diákokat: Bartók Péter, Báki Barbara, Csömör Szabina, Gál Zita, Kerekes Dominika, Lovas Bianka, Molnár Dorottya, Stefán Ádám,Zima Mónika.

A közönségnek nagyon tetszett a műsorunk, végül pedig elismerésüket azzal fejezték ki az ország minden részéből érkezett szakemberek, hogy állva tapsolták meg diákjaink produkcióját. Elismerő szavakkal szólt az iskolánkban folyó szakmai munkáról és a tehetséggondozásról az egyesület vezetőin kívül dr. Makray Katalin, a rendezvény fővédnöke, dr. Zombor Gábor, egészségügyért felelős államtitkár és dr. Bagosi Gabriella országos vezető ápoló, továbbá az Emberi Erőforrások Minisztériumának több munkatársa, is gratulált nekünk. Diákjainkat nagy szeretettel üdvözölte az egyesület elnöke, Bugarszki Miklós, alelnöke, Vártokné Fehér Rózsa is. Mindnyájunknak nagyon jól estek az elismerő szavak

 Megindító volt hallani a köszöntő beszédeket és a díjazottak méltatását. Olyan nagyszerű emberek kaptak országos elismerést, akiknek embersége és szaktudása segítette hozzá az kiszolgáltatott betegeket a gyógyuláshoz, emberi méltóságuk megőrzéséhez.

    

        Büszkeséggel töltött el minket, hogy nemcsak iskolánk, hanem városunk, megyénk jó hírét is növeltük a produkciónkkal. Erre büszke volt a rendezvényen résztvevő Szegedi Judit Katalin igazgató-helyettes asszony is, aki a Magyar Ápolási Egyesület alapító tagjai közé tartozik.

           

A fellépést összekötöttük egy kirándulással is: gyönyörködtünk a Halászbástya építészeti csodájában, a főváros látképében, lenyűgöztek a Mátyás-templom kőcsipkéi. Így remekül szórakoztunk amellett, hogy a Magyar Ápolók Napja tiszteletére rendezett kitüntetés-átadón szerepeltünk.

 

Tóth Éva

szaktanár