foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


+36 46 555 376
mail@ferenczi.hu

Tisztelettel köszöntöm minden kedves látogatónkat, akik érdeklődnek a Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakgimnázium múltja, jelene és jövőbeli tervei iránt, s akiket érdekel, hogy az elmúlt évtizedekben hogyan jutottunk idáig, és napjainkban mi minden történik iskolánk falai között.

Mi nem felejtjük el, hogy honnan jöttünk, mert csak a múltunk ismeretében tudunk a jelenben építkezni és a jövőnk céljait meghatározni. >>>

A tanévnyitó időpontja Szeptember 2-a 8 óra.

Megjelenés alkalomhoz illő ruhában.

Kedves Felnőttoktatásra jelentkezők!
Az 13. évfolyamos tanulóknak 2019.09.03-án 14:00 órakor, a 14. évfolyamosoknak 2019.09.04-én 14:00 órakor, a 15. évfolyamosoknak pedig 2019.03.03-án 15:00 órakor lesz tájékoztató a képzésekkel, gyakorlattal kapcsolatban.

Felvételi Tájékoztatónk 

Erasmus+ program

NYELVKALAND ME


Minőségi oktatással
az egészséges holnapért!

   

SZAKKÖZÉPISKOLA
SZAKKÉPZÉS ÉRETTSÉGI UTÁN

 

 

  

  

  

 

 WAGNER NÁNDOR
ANYASÁG

Wagner Nándor „Anyaság” című szobrát az Academia Humana alapítvány adományozta Bodonyi Csaba építész és a Reneszánsz Kőfaragó Zrt. közreműködésével a Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskolának.

 Szoboravatás: 2015. június 5. 

Oldalainkat 36 vendég és 0 tag böngészi

"Nyelvkaland ME"

Értékelés:
(0 szavazat)

Intézményünkben sikeresen folytatódik a Nyelvkaland ME Nyelvtanulással a boldogulásért EFOP-3.2.14-17 pályázat újabb félévi fordulója. Jelenleg összesen 45 diák és négy kolléga vesz részt a programban, amely az angolul és németül tanuló középiskolások számára élménnyé teszi a nyelvtanulást, játékosan fejleszti nyelvtudásukat, hogy sikereket érjenek el tanulmányaikban, hozzájárulva ezzel a későbbi munkaerő-piaci érvényesülésükhöz, az esélyegyenlőség javulásához és a régió fejlődéséhez.

            A projekt kiemelkedő eseménye az a Miskolci Egyetemen a novemberben rendezett Élménynap, amelyen a megyéből több mint félezer középiskolás vett részt. A nyolc angol és nyolc német nyelvi élményfoglalkozás során, a középiskolai diákoknak az élményalapú pedagógia szellemiségében alkalmuk nyílt a különböző nyelvi készségeknek játékos keretek között történő fejlesztésére. Az „angolos” diákok például vetélkedők keretében ismerkedtek az aktuális angolszász ünnepkörrel, egy kellemes halloween-i borzongásban vehettek részt, vagy próbanyelvvizsga keretében tehették mérlegre tudásukat. A „németes” diákok a német kultúrkörre jellemző Márton-napi szokásokkal ismerkedhettek, továbbá anyanyelvi német tanárok közreműködésével játékos keretek között fejleszthették szókincsüket, vagy éppen a német filmkultúrába nyerhettek betekintést. Valamennyien önfeledten szórakoztak a rendezvényen. Intézményünkből 30 angolt tanuló és 15 németet tanuló diákunk képviseltette magát. Iskolai koordinátorként Baranyiné Jászfalvi Marianna, mentortanárként Nagyné Gulyás Erna, Németh Edit és Tomasovszky Viktória, egyetemi hallgatóként Papp Mária és Petus Melinda vett részt az eseményen.

Megjelent: 319 alkalommal Utoljára frissítve: péntek, 06 szeptember 2019 08:02
Tovább a kategóriában: « Nyelvkaland 2019.ősz Nyelvkaland ME »