Nyári ügyelet 2022.07.04-től – 2022.08.22-ig szerdai napokon 9.00 – 12.00 óráig !

Arrow up
Arrow down
Print this page
Monday, 18 May 2020 11:01

Rendkívüli felvételi eljárás

Rendkívüli felvételi eljárás

jelentkezési lap letöltése

A Miskolci Egyetem Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakgimnázium

(3529 Miskolc, Szigethy Mihály utca 8.)

rendkívüli felvételi eljárást hirdet a jelenleg 8. évfolyamos általános iskolai tanulók számára

a 2020-2021. tanév 9. évfolyamára az alábbi ágazati képzésre:

0550; szakgimnázium (technikum); egészségügy ágazati képzés, rehabilitációs terapeuta

szakgimnázium (technikum)*; 5 évfolyam; emelt óraszám szakmai tárgy(ak), biológia tantárgy(ak)ból; a tanulmányi területen oktatott első idegen nyelv a következő(k egyike): angol, német; a tanulmányi területre egyéb pszichés fejlődési zavarral (súlyos tanulási, figyelem- vagy magatartásszabályozási zavarral) küzdő, beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő tanulók is jelentkezhetnek; felvétel a tanulmányi eredmények, a magyar nyelvi, a matematika központi írásbeli vizsga eredménye és a szóbeli vizsga alapján; egészségügyi alkalmassági követelményeknek való megfelelés szükséges; egészségügy ágazat; a megszerezhető szakképesítés: rehabilitációs terapeuta

A középiskolai évfolyamok elvégzésekor az érettségi, valamint technikus vizsga letételével a következő szakképesítés szerezhető meg: rehabilitációs terapeuta (szakmairány: gyógymasszőr)

A jelentkezés folyamata:

A tanulóknak intézményünkben (3529 Miskolc, Szigethy M. utca 8.) kell jelentkezniük az iskola titkárságán beszerezhető vagy az iskolai honlapról (www.ferenczi.hu) letöltött jelentkezési lap kitöltésével. A kitöltött jelentkezési lapot postai úton vagy az iskola titkárságán személyesen leadva kérjük iskolánkba eljuttatni. A jelentkezési laphoz kérjük csatolni a 7. évfolyam tanév végi és a 8. évfolyam félévi eredményeit igazoló bizonyítvány másolatot, a központi írásbeli felvételi vizsga pontozólapját, amennyiben a tanuló részt vett a központi írásbeli felvételi vizsgán.

Kérjük csatolni továbbá SNI, BTMN státuszhoz kapcsolódó szakértői véleményt, ha van ilyen.

Jelentkezési határidő: 2020. május 22.

A rendkívüli felvételi eljárás időpontja: 2020. május 22.

Helye: Miskolci Egyetem Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakgimnázium

Cím: 3529 Miskolc, Szigethy M. utca 8.

A felvételi kérelemről az iskola intézményvezetője dönt 2020. június 01-ig.

A rendkívüli felvételi vizsgával kapcsolatosan érdeklődni az iskolában személyesen vagy telefonon (46/508-095) illetve elektronikus levélben a mail@ferenczi.hu e-mail címen lehet.

Szeretettel várunk minden érdeklődő 8. osztályos tanulót!