Nyári ügyelet 2022.07.04-től – 2022.08.22-ig szerdai napokon 9.00 – 12.00 óráig !

Arrow up
Arrow down
Print this page
Thursday, 22 October 2020 07:48

Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny - ONLINE - FRISSÍTVE

Kedves Versenyzők! Tisztelt felkészítő Tanárok!

A Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégium 33. alkalommal szervezi meg az Implom József Középiskolai Helyesírási Versenyt. A hagyományoknak megfelelően a verseny három fordulóból áll. Az iskolai fordulót helyi szokás szerint rendezi meg minden középiskola.

A második fordulót azonban a kialakult járványügyi helyzet miatt online formában tudjuk megszervezni.

Az iskolai fordulót megszervező középiskolák közül, aki a második fordulóba versenyzőt kíván indítani, a Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégium honlapján, www.erkel.hu, regisztrálja az iskolát. (A regisztráció november 2-án indul.) A regisztrációt követően az intézmény kap egy jelszót, ezzel belépve tudja a versenyzőjét nevezni 2020. november 18-ig az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny 2. fordulójába. (Kategóriánként maximum egy versenyzőt nevezhet egy intézmény.) A második fordulóra a jelentkezés feltétele az online jelentkezési lap határidőre történő kitöltése és a nevezni kívánt tanuló aláírt adatkezelési hozzájáruló nyilatkozatának PDF formátumú megküldése.

A 2. fordulóra 2020. december 2-3-án kerül sor. (A konkrét időpontokról a nevezések lezárása után küldünk tájékoztatást.)

Ezen a napon a regisztrációs felületre belépve lehet letölteni a tollbamondás hanganyagát. A versenyző saját iskolájában megírja a tollbamondást, majd azt az iskola postai úton elküldi a Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégium címére. (5700 Gyula, Bodoky u. 10.)

A feladatlap kitöltésére a MOODLE rendszeren keresztül kerül sor. A regisztrált versenyző meghívást kap a rendszerbe, és december 2-án, illetve 3-án megoldhatja - adott időintervallum alatt - a kapott feladatokat.

A beérkező versenydolgozatokat a Gyulai Erkel Ferenc Gimnáziumban fogják javítani, és az eredmény felkerül az intézmény honlapjára.

A Kárpát-medencei döntőbe az a  tanuló jut,  aki megyéjének versenyzői közül kategóriájában a legtöbb pontot szerezte.

Csekély az esély arra, hogy február végén, a Kárpát-medencei döntő idején lehetséges lesz a korábban megszokott, személyes versenyzés. Ugyanakkor felkészülünk arra is, hogy online megoldást alkalmazzunk. Minderről a későbbiekben tájékoztatjuk az érdeklődőket és érintetteket.

Kedves Versenyzők! Tisztelt felkészítő Tanárok!

Reméljük, a verseny módosított szabályai ellenére is össze tudja fogni a magyar nyelvet beszélő fiatalokat, az írásbeli nyelvhasználat fórumain tovább tudja vinni a magyarság évezredes hagyományait. 

Várjuk a versenyzők jelentkezését.

Tisztelettel:

                  Dr. Nagy János s. k.                                                                        Zámori Ida s. k.

                   professzor emeritus                                                                     intézményvezető          

                        a zsűri elnöke                                                                    Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégium
Eredmények

Iskolánk tanulója, Szender Alexandra 12.c (felk.tanár: Tóth Éva) a Borsod-Abaúj-Zemplén technikum, szakgimnázium kategória 2. helyezettje lett! Gratulálunk!
1314266181462317569712984881216687877378340n