Esti munkarendű képzési kínálatunk. ÉRDEKEL!

Arrow up
Arrow down
Print this page
Thursday, 09 May 2019 13:24

IV. Megyei Anyaság Konferencia

A Miskolci SZC Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakgimnáziuma az Academia Humana Alapítvány és az Egészségügyi Szakképzésért Alapítvány támogatásával 2019. április 26-án nagy sikerrel rendezte meg a IV. Megyei Anyaság Konferenciát.

Diákjaink szívhez szóló az anyaság értékeit bemutató műsora után, színvonalas előadásokat hallhattunk az anyaság témakörében. Megtudhattuk, hogyan egyeztethető össze az ismertség és az anyaság a 21. században, miként lehet együtt élni a sérült gyermekkel, és milyen módon lehet feldolgozni az újszülött gyermek elvesztését.

Megismerhettük a cigány nő szerepét a családban régen és most, az anya testi változásait a várandósság alatt. Betekintést nyerhettünk egy-egy diákunk családjának életébe az Ikrek a családban illetve a Nagymama az én hősöm című előadások révén. Az előadások sokszínűségét mutatja, hogy megismerhettük Az anyává válási életkor és a család életminőségének összefüggéseit Csenyéte településen. Megtudtuk Árt vagy véd a szoptató anyát körülvevő társadalom, kell-e választani az anyaság vagy karrier között, milyen anyai nehézségek fordulnak elő a gyermekvállalást illetően.

A gondosan megválasztott témák és a magas színvonalon előadott pályamunkák nehéz feladat elé állították a zsűri tagjait, ennek bizonyítéka, hogy az elhangzott 11 pályamunkából az első három helyezés mellett három különdíj is kiosztásra került a Terra ’95 Bt. és a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének köszönhetően.

 

I. helyezett

Árt vagy véd a szoptató anyát körülvevő társadalom?

Mészáros Klaudia 2/14.a

felkészítő tanár: Csopják Judit

II. helyezett

Az anyává válási életkor és a gyermek, a család életminőségének összefüggései Csenyétetelepülésen

Tóth Gerda 11.a

felkészítő tanár: Tóth Éva

III. helyezett

Az újszülött gyermek elvesztése

Bálint Roberta Szent László Gimnázium Mezőkövesd

felkészítő tanár: Pál Ilona

 

Különdíjas pályaművek:

Nagymama az én hősöm

Bartók Klaudia 9.c

felkészítő tanár: Simonyi Antónia

„A férjem mellett és mögött” A cigány nő szerepe a családban régen és most

Beri Cintia Mirtill 10.d

felkészítő tanár: Nagyné Gulyás Erna

Az anyai nehézségek a gyermekvállalást illetően

Gál László Gergő 10.f

felkészítő tanár: Vojtonovszki Gábor

 

Köszönjük a diákoknak a felkészülést és a lelkes előadást, a tanároknak a felkészítést a sikeres prezentációkhoz, a szereplőknek és felkészítő tanáraiknak a konferencia megnyitó műsorát, valamint az alapítványoknak a megrendezéshez nyújtott támogatást.