foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


+36 46 555 376
mail@ferenczi.hu

Tisztelettel köszöntöm minden kedves látogatónkat, akik érdeklődnek a Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakgimnázium múltja, jelene és jövőbeli tervei iránt, s akiket érdekel, hogy az elmúlt évtizedekben hogyan jutottunk idáig, és napjainkban mi minden történik iskolánk falai között.

Mi nem felejtjük el, hogy honnan jöttünk, mert csak a múltunk ismeretében tudunk a jelenben építkezni és a jövőnk céljait meghatározni. >>>

A tanévnyitó időpontja Szeptember 2-a 8 óra.

Megjelenés alkalomhoz illő ruhában.

Kedves Felnőttoktatásra jelentkezők!
Az 13. évfolyamos tanulóknak 2019.09.03-án 14:00 órakor, a 14. évfolyamosoknak 2019.09.04-én 14:00 órakor, a 15. évfolyamosoknak pedig 2019.03.03-án 15:00 órakor lesz tájékoztató a képzésekkel, gyakorlattal kapcsolatban.

Felvételi Tájékoztatónk 

Erasmus+ program

NYELVKALAND ME


Minőségi oktatással
az egészséges holnapért!

   

SZAKKÖZÉPISKOLA
SZAKKÉPZÉS ÉRETTSÉGI UTÁN

 

 

  

  

  

 

 WAGNER NÁNDOR
ANYASÁG

Wagner Nándor „Anyaság” című szobrát az Academia Humana alapítvány adományozta Bodonyi Csaba építész és a Reneszánsz Kőfaragó Zrt. közreműködésével a Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskolának.

 Szoboravatás: 2015. június 5. 

Oldalainkat 76 vendég és 0 tag böngészi

Szoboravatás az iskolánkban, ellátogatott hozzánk Japán magyarországi nagykövete, Junichi Kosuge. Kiemelt

Wagner Nándor „Anyaság” című szobrát ajándékozta az Academia Humana alapítvány Bodonyi Csaba építész és a Reneszánsz Kőfaragó Zrt. közreműködésével a Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskolának. Az adományozó szakmai sikerei és emberközpontú szemléletmódja miatt találta méltónak intézményünket a szobor elhelyezésére.

 

A szoboravató ünnepséget megtisztelte Őexcellenciája Junichi Kosuge úr  Japán magyarországi nagykövete és Wagner Chiyo asszony, Wagner Nándor Japánban élő özvegye. A nagykövet urat és a japán vendégeket Zsúdel Antónia Orsolya, az iskola igazgatónője fogadta. Az alkotást nagyszabású rendezvény keretében Kiss Sándor, az Academia Humana alapítvány elnöke jelenlétében avatták fel 2015. június 5-én.

 

A rendezvény első részében köszöntők hangzottak el, majd egy rövidfilmet láthatott a közönség Wagner Nándor életművéről. Ezt követően Wehner Tibor művészettörténész beszélt az alkotó „Anyaság” című szobráról. Ezután a Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskola diákjainak rövid műsora, majd Wagner Chiyo asszony köszöntője következett. Végezetül az iskola előtt elhelyezett szobor ünnepélyes leleplezésére került sor.

A résztvevők Wehner Tibor művészettörténész előadásából képet kaphattak a szerző életpályájáról.

Wagner Nándor Nagyváradon született szobrászművész az 1956-os forradalom eseményeiben való részvétele miatt kényszerült elhagyni hazánkat. Először Svédországban telepedett le, majd feleségül vette Akiyama Chiyo, japán származású képzőművészt. Japánban kezdtek új életet, itt bontakozott ki munkásságának legtermékenyebb korszaka. Kezdetben Magyarország sorsa miatti fájdalma jelent meg alkotásaiban, később a belső béke, a szeretet, a világgal való harmónia hatotta át műveit. „Anyaság” című szobrában is ez testesült meg.

Az avató ünnepséget a Ferenczis diákok verses-zenés műsora még emlékezetesebbé  tette.

A rendezvényt egy rövid fogadás zárta.

Őexcellenciája Junichi Kosuge, Japán magyarországi nagykövete és Wagner Chiyo asszony nemcsak a művész életpályájának jelentőségéről beszélt, hanem elismerte az iskola eddigi tevékenységét, dicsérte a rendezvény magas színvonalát, szervezettségét.  Kiss Sándor úr, az Academia Humana alapítvány elnöke és Zsúdel Antónia Orsolya igazgató asszony bejelentették, hogy Wagner Nándor emlékére országos csecsemő- és kisgyermek-ápolási versenyt indítanak útjára, amelyet az alapítvány anyagilag is támogat.

 

„Köszönetet mondunk Wagner Chiyo asszonynak és az Academia Humana Alapítványnak, hogy iskolánkat méltónak találták arra, hogy e nagyhírű szobrászművész „Anyaság” című szobrát iskolánk elé helyezzék el, gazdagítva ezzel is Miskolc városát.” 

Zsúdel Antónia Orsolya, igazgató

 

GALÉRIA ITT

OM:203060
TELEPHELYKÓD: 007
3529 Miskolc,
Szigethy Mihály u. 8.
Levelezési címünk: 
3515 Miskolc-Egyetemváros 
Pf.: 1
Tel:(46)555-376,508-095
Fax: 507-980
Nyitvatartási idő:
H-P 6:00-21:00
Ügyfélfogadási rend:
KEDD 7:30-15:30
CSÜTÖRTÖK 7:30-15:30

 

mail@ferenczi.hu

Részletes elérhetőség

A tanév fontosabb eseményei

NYOMKÖVETÉS
Kedves Diákok!
Igényelt diákigazolványotok
elkészültét, az alábbi
linken tudjátok ellenőrizni.
DIÁKIGAZOLVÁNY
A főmenüben, az Információ alatt is megtalálható.