foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


+36 46 555 376
mail@ferenczi.hu

Tisztelettel köszöntöm minden kedves látogatónkat, akik érdeklődnek a Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakgimnázium múltja, jelene és jövőbeli tervei iránt, s akiket érdekel, hogy az elmúlt évtizedekben hogyan jutottunk idáig, és napjainkban mi minden történik iskolánk falai között.

Mi nem felejtjük el, hogy honnan jöttünk, mert csak a múltunk ismeretében tudunk a jelenben építkezni és a jövőnk céljait meghatározni. >>>

A tanévnyitó időpontja Szeptember 2-a 8 óra.

Megjelenés alkalomhoz illő ruhában.

Kedves Felnőttoktatásra jelentkezők!
Az 13. évfolyamos tanulóknak 2019.09.03-án 14:00 órakor, a 14. évfolyamosoknak 2019.09.04-én 14:00 órakor, a 15. évfolyamosoknak pedig 2019.03.03-án 15:00 órakor lesz tájékoztató a képzésekkel, gyakorlattal kapcsolatban.

Felvételi Tájékoztatónk 

Erasmus+ program

NYELVKALAND ME


Minőségi oktatással
az egészséges holnapért!

   

SZAKKÖZÉPISKOLA
SZAKKÉPZÉS ÉRETTSÉGI UTÁN

 

 

  

  

  

 

 WAGNER NÁNDOR
ANYASÁG

Wagner Nándor „Anyaság” című szobrát az Academia Humana alapítvány adományozta Bodonyi Csaba építész és a Reneszánsz Kőfaragó Zrt. közreműködésével a Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskolának.

 Szoboravatás: 2015. június 5. 

Oldalainkat 160 vendég és 0 tag böngészi

Cegléden járt a Ferenczi irodalmi színpada

     A ceglédi Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet valamint Cegléd város teljes egészségügyi szektorának Semmelweis – napi és Ápolók Napi kitüntetéseket átadó rendezvényére hívták meg iskolánk irodalmi színpadát. A felkérést dr. Pusztainé Szekeres Erzsébet ápolási igazgatónőtől kaptuk, aki az Emberi Erőforrás Minisztériumban rendezett kitüntetés-átadó ünnepségeken és a Magyar Ápolási Egyesület 2014-es visegrádi konferenciáján ismerkedett meg csoportunkkal. 

 

    Az eseményre június 29-én került sor a Toldy Ferenc kórházban. Az ünnepi köszöntőt Hegedűs Ágota alpolgármester asszony és Bugarszki Miklós, a Magyar Ápolási Egyesület elnöke mondta.

     Csoportunk az ünnepség keretében kapott fellépési lehetőséget. Műsorunk próza- és versösszeállítását ismert és kevésbé ismert írók, költők műveiből válogattuk. Többek között Ravasz László püspök úr, Szabó Lőrinc, József Attila és Fábián Györgyi doktornő írásaiból hangzottak el részletek. A szövegek a szeretet emberi sorsokat felemelő, életet mentő erejéről és az ápolói hivatás fontosságáról szóltak.

    Az előadás zenei része is ehhez a témához kapcsolódott. Elsőként magyar fordításban énekeltünk egy népszerű Josh Groban művet, amelynek mondanivalója, hogy csak összefogással érhetjük el céljainkat. Koncz Zsuzsa „Békét és reménységet” című dala rávilágít, hogy mire van szükségünk egyéni, munkahelyi és társadalmi szinten. Befejezésül pedig a Kormorán együttes „Álmodj álmot álmodót” számát énekeltük. Az utóbbival arra hívtuk fel a figyelmet, hogyha hűségesek maradunk emberi és nemzeti értékeinkhez, terveinkhez és álmainkhoz, akkor azok megvalósíthatók. Az igazán maradandó tettek szeretetből fakadnak, közösséget teremtenek.

            A kórházban nagy szeretettel fogadtak, mindvégig velünk volt egy nővér, megvendégeltek bennünket. Ezúton is köszönjük az ajándékokat és az oklevelet, amellyel a kórház vezetősége és dolgozói műsorunkat méltatták. Örültünk, hogy közreműködésünkkel mi is hozzájárulhattunk az alkalom méltó megünnepléséhez. Mindannyian feltöltekezve indultunk haza.

                                                                                     Molnár Mária és Tóth Éva

                                                           a Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskola tanárai

 

 

OM:203060
TELEPHELYKÓD: 007
3529 Miskolc,
Szigethy Mihály u. 8.
Levelezési címünk: 
3515 Miskolc-Egyetemváros 
Pf.: 1
Tel:(46)555-376,508-095
Fax: 507-980
Nyitvatartási idő:
H-P 6:00-21:00
Ügyfélfogadási rend:
KEDD 7:30-15:30
CSÜTÖRTÖK 7:30-15:30

 

mail@ferenczi.hu

Részletes elérhetőség

A tanév fontosabb eseményei

NYOMKÖVETÉS
Kedves Diákok!
Igényelt diákigazolványotok
elkészültét, az alábbi
linken tudjátok ellenőrizni.
DIÁKIGAZOLVÁNY
A főmenüben, az Információ alatt is megtalálható.