foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


+36 46 555 376
mail@ferenczi.hu

Tisztelettel köszöntöm minden kedves látogatónkat, akik érdeklődnek a Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakgimnázium múltja, jelene és jövőbeli tervei iránt, s akiket érdekel, hogy az elmúlt évtizedekben hogyan jutottunk idáig, és napjainkban mi minden történik iskolánk falai között.

Mi nem felejtjük el, hogy honnan jöttünk, mert csak a múltunk ismeretében tudunk a jelenben építkezni és a jövőnk céljait meghatározni. >>>

A tanévnyitó időpontja Szeptember 2-a 8 óra.

Megjelenés alkalomhoz illő ruhában.

Kedves Felnőttoktatásra jelentkezők!
Az 13. évfolyamos tanulóknak 2019.09.03-án 14:00 órakor, a 14. évfolyamosoknak 2019.09.04-én 14:00 órakor, a 15. évfolyamosoknak pedig 2019.03.03-án 15:00 órakor lesz tájékoztató a képzésekkel, gyakorlattal kapcsolatban.

Felvételi Tájékoztatónk 

Erasmus+ program

NYELVKALAND ME


Minőségi oktatással
az egészséges holnapért!

   

SZAKKÖZÉPISKOLA
SZAKKÉPZÉS ÉRETTSÉGI UTÁN

 

 

  

  

  

 

 WAGNER NÁNDOR
ANYASÁG

Wagner Nándor „Anyaság” című szobrát az Academia Humana alapítvány adományozta Bodonyi Csaba építész és a Reneszánsz Kőfaragó Zrt. közreműködésével a Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskolának.

 Szoboravatás: 2015. június 5. 

Oldalainkat 121 vendég és 0 tag böngészi

Magyar Ápolók Napja 2015

A jövőért élünk:

A szépért s jóért, amit tehetünk.

(Széchenyi)

       

  Különösen izgalmasan kezdődött a második félév a Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskola nyolc jelenlegi és egy öregdiákjának, két tanárának és az iskola vezetésének. Nagy megtiszteltetés érte közösségünket: arra kértek, hogy a Magyar Ápolók Napja alkalmából 2015. február 18-án, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumban rendezett ünnepségen verses-zenés összeállítással köszöntsük a kitüntetetteket.        GALÉRIA

 

    A rendezvényt a Magyar Ápolási Egyesület szervezte, mert fontosnak tartja az ápolásügyben dolgozók áldozatos munkájának elismerését. Egyben tisztelgés ez Kossuth Zsuzsanna emléke előtt is, aki Kossuth Lajos húgaként az 1848/49-es szabadságharc idején országosan megszervezte a sebesültek ápolását. 

    Miskolcról kora reggel indultunk a fővárosba az Őszi Napsugár Otthon mikrobuszával. Jókedvűen utaztunk, bár izgatottak voltunk, hiszen ilyen rangos ünnepségen a lehető legjobbat kell nyújtani.

 A mi műsorunk volt a rendezvény záróakkordja. Műsorunkban az önzetlen segítségnyújtás fontosságára, az ápolói hivatás magasrendűségére helyeztük a hangsúlyt, de szerepet kapott benne a hivatástudaton kívül a hazaszeretet is. Molnár Mária (ének) és Tóth Éva (vers, próza, diavetítés) tanárnő készítette fel a diákokat: Bartók Péter, Báki Barbara, Csömör Szabina, Gál Zita, Kerekes Dominika, Lovas Bianka, Molnár Dorottya, Stefán Ádám,Zima Mónika.

A közönségnek nagyon tetszett a műsorunk, végül pedig elismerésüket azzal fejezték ki az ország minden részéből érkezett szakemberek, hogy állva tapsolták meg diákjaink produkcióját. Elismerő szavakkal szólt az iskolánkban folyó szakmai munkáról és a tehetséggondozásról az egyesület vezetőin kívül dr. Makray Katalin, a rendezvény fővédnöke, dr. Zombor Gábor, egészségügyért felelős államtitkár és dr. Bagosi Gabriella országos vezető ápoló, továbbá az Emberi Erőforrások Minisztériumának több munkatársa, is gratulált nekünk. Diákjainkat nagy szeretettel üdvözölte az egyesület elnöke, Bugarszki Miklós, alelnöke, Vártokné Fehér Rózsa is. Mindnyájunknak nagyon jól estek az elismerő szavak

 Megindító volt hallani a köszöntő beszédeket és a díjazottak méltatását. Olyan nagyszerű emberek kaptak országos elismerést, akiknek embersége és szaktudása segítette hozzá az kiszolgáltatott betegeket a gyógyuláshoz, emberi méltóságuk megőrzéséhez.

    

        Büszkeséggel töltött el minket, hogy nemcsak iskolánk, hanem városunk, megyénk jó hírét is növeltük a produkciónkkal. Erre büszke volt a rendezvényen résztvevő Szegedi Judit Katalin igazgató-helyettes asszony is, aki a Magyar Ápolási Egyesület alapító tagjai közé tartozik.

           

A fellépést összekötöttük egy kirándulással is: gyönyörködtünk a Halászbástya építészeti csodájában, a főváros látképében, lenyűgöztek a Mátyás-templom kőcsipkéi. Így remekül szórakoztunk amellett, hogy a Magyar Ápolók Napja tiszteletére rendezett kitüntetés-átadón szerepeltünk.

 

Tóth Éva

szaktanár

 

Tovább a kategóriában: Ferenczis tanárokat tüntettek ki »

OM:203060
TELEPHELYKÓD: 007
3529 Miskolc,
Szigethy Mihály u. 8.
Levelezési címünk: 
3515 Miskolc-Egyetemváros 
Pf.: 1
Tel:(46)555-376,508-095
Fax: 507-980
Nyitvatartási idő:
H-P 6:00-21:00
Ügyfélfogadási rend:
KEDD 7:30-15:30
CSÜTÖRTÖK 7:30-15:30

 

mail@ferenczi.hu

Részletes elérhetőség

A tanév fontosabb eseményei

NYOMKÖVETÉS
Kedves Diákok!
Igényelt diákigazolványotok
elkészültét, az alábbi
linken tudjátok ellenőrizni.
DIÁKIGAZOLVÁNY
A főmenüben, az Információ alatt is megtalálható.