foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


+36 46 555 376
mail@ferenczi.hu

Tisztelettel köszöntöm minden kedves látogatónkat, akik érdeklődnek a Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakgimnázium múltja, jelene és jövőbeli tervei iránt, s akiket érdekel, hogy az elmúlt évtizedekben hogyan jutottunk idáig, és napjainkban mi minden történik iskolánk falai között.

Mi nem felejtjük el, hogy honnan jöttünk, mert csak a múltunk ismeretében tudunk a jelenben építkezni és a jövőnk céljait meghatározni. >>>

A tanévnyitó időpontja Szeptember 2-a 8 óra.

Megjelenés alkalomhoz illő ruhában.

Kedves Felnőttoktatásra jelentkezők!
Az 13. évfolyamos tanulóknak 2019.09.03-án 14:00 órakor, a 14. évfolyamosoknak 2019.09.04-én 14:00 órakor, a 15. évfolyamosoknak pedig 2019.03.03-án 15:00 órakor lesz tájékoztató a képzésekkel, gyakorlattal kapcsolatban.

Felvételi Tájékoztatónk 

Erasmus+ program

NYELVKALAND ME


Minőségi oktatással
az egészséges holnapért!

   

SZAKKÖZÉPISKOLA
SZAKKÉPZÉS ÉRETTSÉGI UTÁN

 

 

  

  

  

 

 WAGNER NÁNDOR
ANYASÁG

Wagner Nándor „Anyaság” című szobrát az Academia Humana alapítvány adományozta Bodonyi Csaba építész és a Reneszánsz Kőfaragó Zrt. közreműködésével a Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskolának.

 Szoboravatás: 2015. június 5. 

Oldalainkat 21 vendég és 0 tag böngészi

II. Ferenczi Anyanyelvi Klub

2018.09.14-én 14 órától vette kezdetét az idei Ferenczi Anyanyelvi Klub.

A rendezvényt iskolánk jubileumi tanévében alapította az Anyanyelvápolók Szövetségével együttműködve, minden évben szeptemberben rendezzük meg a Diákönkormányzat és Zsúdel Antónia Orsolya igazgatónő támogatásával. Körünkben köszönthettük az Anyanyelvápolók Szövetségének alelnökét, a budapesti Baár – Madas Református Gimnázium Bonis Bona díjas tanárát, Kerekes Barnabás tanár urat és Papp M. Bori, kortárs költőt, a Miskolci SZC Berzeviczy Gergely Szakgimnáziumának turisztika szakos végzős tanulóját, aki egy újfajta költői megmérettetésen, a slam poetry bajnokságokon remek eredményeket ért el. A rendezvényen 31 ferenczis diák és három magyartanár vett részt. A szervező és házigazda Tóth Éva tanárnő volt. A jelenlévők először azt a rövid zenés-verses összeállítást hallhatták, amit Tóth Éva tanárnő három kedves diákjával, Molnár Beatrix-szal, Tóth Gerdával és Puskás Martinnal készített. A nemrég elhunyt Kossuth-díjas erdélyi származású költő, Kányádi Sándor emlékét is megidéztük a versekkel. Ritkán gondolkodunk el azon, hogy mit jelent számunkra az anyanyelvünk, hiszen olyan természetes, hogy ezen beszélünk: vagyis információhoz juthatunk, és kifejezhetjük általa érzéseinket és gondolatainkat. Mi szerencsések vagyunk. Máshogy van ez azoknál, pl. a határon túli magyaroknál, akiknek az anyanyelvük használatáért meg kell küzdeni. Rendezvényünk első részében először Kerekes tanár úr tartott előadást a nyelvhasználat és magatartáskultúra témában. Mindennapi életünk visszásságait bemutató hasznos és érdekes előadásának végkicsengése az volt, hogy úgy beszéljünk és viselkedjünk a családunkkal, barátainkkal és ellenségeinkkel, ahogy szeretnénk, hogy azok velünk viselkedjenek, meg kell találni a megfelelő nyelvi formát, hangnemet. Majd Papp M. Bori mutatta be a slam poetry műfajt és néhány érdekes és szórakoztató versét. Megtapasztalhattuk, hogy a fiatalság, a köznapi téma és a humor, irónia és önirónia nem jár együtt feltétlenül a trágársággal – a nyelvi játék szórakoztató, elgondolkodtató. Különösen a Kövér slam c. versén nevettünk sokat. A rövid szünetben az iskola Diákönkormányzata biztosított egy kis harapnivalót, amiért köszönettel tartozunk. A második részben Kerekes tanár úr vezetésével játékos anyanyelvi vetélkedőt rendeztünk 3-4 fős csapatokkal: szólások, közmondások, régies szavak, azonos alakú és többjelentésű, oda-visszaolvasható szavak, nyelvhelyességi feladatok. A helyes megfejtésekért járó gyümölcsvelővel töltött cukorkák bezsebelésében ismét Pusztai Julianna (12.c) volt a legügyesebb ferenczis. Sokat nevettünk és sokat tanultunk a játékból. Reméljük, a jövőben is hasonlóan színvonalas és jó hangulatú Ferenczi Anyanyelvi Klubokat tudunk rendezni! Köszönjük a Diákönkormányzat és Zsúdel Antónia Orsolya igazgatónő támogatását!

Tóth Éva magyartanár

OM:203060
TELEPHELYKÓD: 007
3529 Miskolc,
Szigethy Mihály u. 8.
Levelezési címünk: 
3515 Miskolc-Egyetemváros 
Pf.: 1
Tel:(46)555-376,508-095
Fax: 507-980
Nyitvatartási idő:
H-P 6:00-21:00
Ügyfélfogadási rend:
KEDD 7:30-15:30
CSÜTÖRTÖK 7:30-15:30

 

mail@ferenczi.hu

Részletes elérhetőség

A tanév fontosabb eseményei

NYOMKÖVETÉS
Kedves Diákok!
Igényelt diákigazolványotok
elkészültét, az alábbi
linken tudjátok ellenőrizni.
DIÁKIGAZOLVÁNY
A főmenüben, az Információ alatt is megtalálható.